Mājas alus

Viss kas jums nepieciešams, lai kļūtu par mājas alus meistaru ir samēra viegls aprīkojuma komplekts, alus koncentrātu, instrukciju un 3-4 nedēļas pacietības. Jo vairāk pacietības, jo garšīgāks alus!

Divas galvenās stadijas mājās alus vārīšanā – tas rūgt tvertnēs un fermentācija – pudelēs vai muciņas. Un vienā pagatavošanas reizē jums sanāks no 20 līdz 25 litriem svaiga mājas alus. Neskatoties uz to, kā pilns pagatavošanas process aizņem 3-4 nedēļas, jūs varat dabūt 20-25 litrus alus katru nedēļu.

Cik maksā maza mājas alus rūpnīca?

Vieglākais aprīkojuma komplekts mājās alus izgatavošanai ar savu pirmo skārda alus misu nav dārga. Atkarībā no iepakojuma cena būs aptuveni 35-40 eiro.

Mājas mini alus darītava – vienkāršu, bet noderīgu aksesuāru kopums, kas ļauj pagatavot mājas alu no alus ekstrakta:

* fermentācijas jauda ar hermētiski noslēgtām vāku
* hidroaizvars ar gumijas aizbāzni, lai atdalītu oglekļa dioksīdu,
* termometrs
* dezinfekcijas līdzeklis
* un protams alus misas ar savu garšu.

Tas ir minimums, kurš būs vajadzīgs alus pagatavošanai mājas apstākļos. Bet ir daudzas noderīgas ierīces, kuras atvieglos alus cienītājiem tik aizraujošu nodarbošanos veidu.

Alus koncentrāti burkā – tas ir jau gatavas dažādu šķirņu alus misas, kas joprojām ir tikai pūlis ar īpašiem raugiem.

Kā pagatavot?

Mājas alus pagatavošanas process ir ļoti vienkāršs un patīkams. Plašāku un sīkāku informāciju par pagatavošanu jūs varēsiet atrast mūsu mājaslapā.

Dzīvs svaigs mājas alus tas ir ne tikai garšīgi bet arī veselīgi.

Jūs varat būt pārliecināti par sava mājas alus kvalitāti, jo tas ir balstīts uz burvīgs ekoloģiski tīrs iesala ekstrakts. Raugi,kuri ietilpst komplekta, arī ir ļoti augstā kvalitātē. Par rauga noderīgumu veselībai, jūs zināt protams jau ilgu laiku.